Leraar van het jaar worden is één groot feest. Het opent deuren waar ik nooit van heb durven dromen. Het vetste #schoolreisje ooit organiseren, was een droom van mij. Dit verdienen de kinderen in mijn klas en men o men… Dat vetste schoolreisje, dat is gelukt!

Tijdens de Big Improvement Day leerde ik Maurits Hendriks kennen. Ik vertelde hem hoe belangrijk sport is voor onze doelgroep en in het speciaal hoe belangrijk voetbal is. Dat het verbind, dat het ruimte biedt om sociale vaardigheden aan te leren en dat we iedere pauze weer meer leren omgaan met winst en verlies. Waar initiatiefnemer Ralph van Hessen ons uitlegde dat één goed idee, één goed contact en één goede actie voldoende kan zijn, werd mijn droom langzaam werkelijkheid. Het contact liep buitengewoon voorspoedig en ik durfde bijna te geloven, dat zo’n grote club als Ajax echt hun beloftes waar gingen maken… Wij mochten naar AFC Ajax!

Het vertellen aan de kinderen was al een groot feest. “Juf misschien mogen we ook wel kijken in de arena” of “Juf misschien zien we wel een speler” waren zinnen die ik regelmatig om de oren kreeg. De kinderen hadden er zin in, dat kon je gewoon voelen. De spanning kwam pas om de hoek kijken op dinsdag 14 maart…. Wij gingen naar Ajax!

Een ontzettend warm welkom door Heini Otto, die vol positiviteit de gehele dag voor ons verzorgd heeft. Continu gaf Heini complimenten en onze leerlingen waren direct ‘thuis’ bij hem. Dit zou een droommeester geweest zijn! Hij had oog voor alle leerlingen, maakte grapjes en strooide wat extra magie over dit bijzondere schoolreisje. Vervolgens mochten de jongens lunchen in de bestuurskamer, kwamen we meerdere spelers tegen die allemaal even aardig zwaaide, groette en tijd namen voor een handtekening of foto. Zelfs mister Ajax himself, sprak de leerlingen toe en stond klaar om op de foto te gaan.

Wat ik nooit had durven dromen was een van de spelers zien van het eerste van Ajax. Ik had de jongens hier ook op voorbereid, dit zal niet gebeuren. “Jammer juf, maar deze dag is al de beste dag van mijn leven”. Totdat Heini en Maurits ons vroegen om te roepen om Dusan, wellicht zou hij ons horen en zou hij dan wel langskomen… Ongelofelijk, daar stapte Dusan binnen. Gaf alle kinderen met aandacht een hand, nam de tijd om een praatje te maken, handtekeningen op tassen, T-Shirts en briefjes… Het feest was compleet.

Ik heb geen woorden voor deze dag. Dit zijn de jongens die misschien wel nooit meer in een voetbalstation komen, dit zijn de jongens die nooit zo’n dure voetbal kunnen kopen, maar dit zijn wel de jongens die dag in dag uit oefenen, doorzetten, die iedere dag nieuwe kansen aangrijpen. Dit zijn de jongens Γ©n meiden die sporten soms lastig vinden, maar die wel blijven strijden om beter te worden dan ze vandaag zijn. Ik heb emoties gezien, soms zelfs met tranen, heb blijdschap gezien en heb nog nooit zo vaak “Dankjewel juf” gehoord.

Ajax bedankt voor het vervullen van deze droom! Ik ben jullie eeuwig dankbaar en weet zeker dat de kids dit ook zijn. Maurits, Barbara en Heini, ik neem mijn petje voor jullie af. Ralph, ik hoop dat iedereen gaat zien dat één contact, één idee en één actie echt voldoende kan zijn om meerdere leventjes voor goed te veranderen.

Benieuwd naar hoe de dag geweest is? Check de video hieronder.

https://www.ajax.nl/artikelen/tadic-brengt-verrassingsbezoek-aan-leraar-van-het-jaar/

CategorieΓ«n: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *